Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 


Poprzedni temat :: Następny temat
Kolega a problem z tarczyc?
Autor Wiadomość
Sylwia1990 
M?odszy Bojownik

Wiek: 27
Dołączyła: 23 Kwi 2010
Posty: 24
Wysłany: 2010-05-19, 13:42   Kolega a problem z tarczyc?

Witam
Mój kolega ma problemy z pamięcią i koncentracją. Lekarze podejrzewają niedoczynność tarczycy, zrobił sobie prywatnie wszystkie badania. Oto jego wyniki:
Oto jego wyniki:
TSH: 25.55% [wynik 1.402, norma (0.27 - 4.7) ]
FT4 41.18% [ wynik 1.05, norma (0.7 - 1.55)]
FT3 48.93% [ wynik 3.97, norma (2.6 - 5.4)]
Anty-TG przeciw tyreogl. 3.77 (norma max. 4.11)
Anty-TPO p.-ciała przeciw pero-ksydazie tarczycowej 0.36 (norma max. 5.6)
Oba płaty tarczycy nie powiększone o jednorodnej strukturze, bez zmian
ogniskowych. Echogeniczność miąższu prawidłowa. Wymiary płatów - prawy 1,9 x 1,7
x 4,6 cm, lewy 1,6 x 1,4 x 4,6 cm. Cieśń grubości 0,4 cm. (rozmiar tarczycy 12.5 ml)
 
   
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 13547

Wysłany: 2010-05-19, 13:54   

Niech kolega lepiej wypisze tu wszystkie objawy. Diagnozować przez internet to szaleństwo, ale diagnozować na podstawie opowieści osób trzecich to czysty obłęd.
 
   
Sylwia1990 
M?odszy Bojownik

Wiek: 27
Dołączyła: 23 Kwi 2010
Posty: 24
Wysłany: 2010-05-19, 14:01   

tez mu to powiedzialam,ale nie chcial ustapic:)
 
   
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 13547

Wysłany: 2010-05-19, 14:13   

no to niech dalej biega po lekarzach i wydaje kasę na badania :D
 
   
Sylwia1990 
M?odszy Bojownik

Wiek: 27
Dołączyła: 23 Kwi 2010
Posty: 24
Wysłany: 2010-05-19, 14:47   

tak naprawde to chodzi o konrado5 ,szczerze to nie daje mi zyc wiec napisalam to:)mowil
ze teraz nie chcesz mu zanalizowac tych wynikow i ,ze niepokoi go szczegolnie ten maly rozmiar tarczycy 12.5 ml podczas gdy jego rozmiar to 15-25 ml podczas gdy norma to 15-25 ml dla mezczyzn.
Powiedzial tez ,ze obiecuje nie zadawac zadnych pytan w stylu "czy herbata jest zdrowa",twierdzi,ze zrozumial ich bezsensownosc
ha :)
 
   
tomakin
Administrator


Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 13547

Wysłany: 2010-05-19, 15:26   

o, spoko, to jesteś 30tą osobą którą konrado poprosił o spammowanie mojej szanownej osoby :D

fajnie, że zrozumiał bezsensowność swoich pytań, niech dalej trzyma się diety którą mu zaleciłem na chorobę psychiczną, to może w końcu zrozumie bezsensowność pytania gościa z internetu o problemy z tarczycą, zamiast wyszukania dobrego endokrynologa który przez całe życie zajmuje się tarczycami.
 
   
wojtek siwek
M?odszy Bojownik

Wiek: 47
Dołączył: 12 Wrz 2016
Posty: 12
Wysłany: 2016-09-12, 10:32   

Naprawdę najlepiej stosować proste rozwiązania, po prostu kup dobry jód w suplementach, polecam również jeździć na tęznie i miejsca z dobrymi warunkami do uzupełniania niedoborów.
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template TeskoGreen v 0.1 modified by Nasedo.
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 8